Szomszédomék hotelba mentek, míg a lakásukat felújítják

Szomszédomék több mint 2 hétre eltűntek. Természetesen nem történt velük semmi különös, illetve komolyabb dolog, hanem fürdőszoba felújításba csaptak bele és addig elvonultak a kedvenc hoteljükbe feltöltődni, addig amíg a fürdőjük el nem készül. Egyszerre két dolgot is abszolváltak ezzel, kipihenve a kedvenc wellness hoteljükben tölthettek jó pár napot, ahol mindent kipróbáltak újra, a szolgáltatások garmadáját érték el, a gyógyvíztől kezdve a masszázsokon át, majd mindezeket kényelmes hotelszobában pihenték ki. Nagyon jól tették, hogy elvonultak hotelben, míg zajlott a fürdőszoba felújítás, kivitelezhetetlen is lett volna, hogy a lakásban élnek víz, és tisztálkodási lehetőség nélkül. Amíg ők pihentek a szakik dolgoztak, családi felügyelet biztosított volt, hogy minden rendben az ütemnek megfelelően készüljön el. Még a takarítást is megoldották, egyszóval mire hazaértek egy új, tiszta fürdő fogadta őket.

Gratuláltam is nekik, hogy ezt milyen szuperül megoldották ezt a történetet. Akkor mesélte el a szomszédom, hogy ennek a történetnek azért nem ilyen egyszerű a története, hogy ők felfogadtak egy gárdát, hogy újítsák fel a fürdőszobájukat, és majd ők 2 hét múlva jönnek. Ennek egy nagyon körüljárt és megfontolt döntések sorozata állt. Amely nem jöhetett volna létre olyan könnyedén egy nagyszerű oldal nélkül, ahol remek tanácsok, és útmutatást találtak a fürdőszoba felújítás kapcsán. Nagyon jól, közérthető módon leírva, és képekkel illusztrálva. Tudták, hogy teljes felújítást szeretnének, így a vezetékeket is cserélni szerették volna, illetve azt, hogy áthelyezésre kerüljön a szoba egyik feléből a másikra a kádjuk, így tényleg elkerülhetetlen volt az, hogy a vízvezetéket lecseréljék.
Minden megterveztek aprólékosan, hogy minek hol lesz a helye, a remek oldalnak köszönhetően, ahol megtalálták azt a bejegyzést, ahol a fürdőszoba jó beosztásáról értekezik a szerző, és majdani berendezését is illusztrálta.

Ezek után következett a legnehezebb döntés a számukra, hogy milyen csempét is válasszanak. Az oldal jegyzések formájában itt is a segítségükre sietett, így a most divatosnak számító csempéktől, a szomszédom ki is emelte, hogy képzeljem el van olyan csempe is, hogy fekete alapon csillámló. De ez természetesen túl modern számukra, így valami visszafogottabbat választottak. Az oldal bejegyzésében találták, és remek ötletnek is túl, hogy még mindig nagyon népszerűnek számítanak a víz színéhez köthető csempék, így egy világoskék – fehér kombinációjú csempét választottak. Ez a remek oldal, ahonnan a szomszédomék ötleteket gyűjtöttek a csempe méretek tekintetében is szolgált jó tanácsokkal.

A bejegyzéseben szerepelt, hogy csempe méretek kiválasztásakor mindig ügyelni kell arra, hogy mekkora helyiségről is beszélünk. Mivel ha túl nagy csempe méretet választunk kis fürdőbe, az még inkább kisebbé teszik a szobát. És természetesen ez nem csak a csempe méretétől függ, de a színével is képesek vagyunk optikailag befolyásolni a fürdő méretét. Szomszédom ténylegesen nagyon felkészülnek tűnt, ahogy ő fogalmazott, hogy ha nem lett volna ez a remek oldal, ahol mindent egy helyen megtaláltak, tanácsok formájában, nem is tudják, hogy hogyan tudták volna egyáltalán elkezdeni is ezt a felújítást. De nem csak az elkezdésről van szó, hanem arról is, hogy a tervezésnek köszönhetően, nem kellett jelen lenniük a lakásban. Nekem is megadta az oldal elérhetőségét, én is át fogom nézni, biztos vagyok benne, hogy én is találok remek ötleteket nem csak fürdőszoba felújítás kapcsán, hanem annak praktikus, kézenfekvő berendezését illetően is.