Pihentető hétvége után, megbirkózni az alkoholproblémákkal

A szomszédomék elmentek egy wellness hétvégére, már régóta tervezgették, és arra vártak, hogy ne csak két napot tudjanak ott tölteni, hanem többet, ezért várták azt az alkalmat, hogy 4 napos hosszú hétvégét tudjanak eltölteni. A hotel adta lehetőségek közül igyekeztek mindent kihasználni, nagyon jól érezték magukat, a wellness részleg vízi – és szauna világát kihasználva teljes mértékben kikapcsolódtak, ellazultak. Az étkezésekre is figyeltek, olyan szinten, hogy mindent megkóstoltak mely a svédasztalon megtalálható volt, legyen szó reggeliről, vagy a vacsoráról. A szomszédomék azt mesélték, hogy nagyon sokan voltak, hiszen mindenki szereti kihasználni eme napokat. Így sok új történettel és családi gondokkal találkoztak más családok történetéből igen sokat tudtak okulni.

Az egyik ilyen történet az volt, hogy a feleség elpanaszolta a férjének, hogy annak anyósa gondokkal küzd, amit már régebb óta sejtettek, de nem tudtak pontosan. Különböző előjelei voltak már, hogy az alkohol nagyobb teret hódított az életében, mint az kellene, hiszen minden nap fogyasztott, első körben csak kisebb adagokban alkoholt, majd egyre többet és többet. A fokozatosság elvét betartva, szinte észrevétlenül vette át az alkohol az uralmat az élete felett, és kezdte azt uralni. Ezt már a család sem hagyhatta szó nélkül, hiszen nagyon fontos számukra az anyjuk, nem hagyhatják, hogy a hátralévő életét elpazarolja, még az unokáknak szükségük van a nagyanyjukra. Ezért is döntöttek úgy, hogy családilag állnak ki az anyjuk mellett és nem hagyják tovább lefele menni a lejtőn. Egy nagyon humánus megoldást találtak a részére, miszerint nem kórházi kezelésre küldik, hanem egy sokkal otthoniasabb közegben a család véleménye szerint jobban tudna felépülni. Ezért is kerestek egy olyan nagyszerű intézményt, melyre az internet segítségével rá is találtak, amely nem mást tud, minthogy nagyon családias, nagy, kertes házban történik a felépülés folyamata. Itt külön, illetve társas szobákban, csoportos és egyéni foglalkozások alkalmával történik a kezelés. Nagyon jó, hogy minden folyamatról tudnak az internetes oldalukon tájékozódni. Itt olvasták azt is, hogy az intézmény alapítói maguk is gyógyult szenvedélybetegek. Mi lehetne annál hitelesebb és nagyobb motivációs erővel mi bírhatna, minthogy olyan emberektől lehet tanulni, és látni, hogy a függőség után is van élet. Ezen intézmény alapító személyek, nem csak az intézmény vezetésével foglalkoznak, de mentálhigiénés képzéseken is részt vettek, így foglalkozásokat tudnak tartani, mindegyikük képzett szakemberek lettek az évek folyamán. De nem csak az ő képzettségükre van szüksége, hanem jó addiktológusra is. Nem nehéz tehát itt, addiktológia budapesten szakértelmet találni.

Természetesen a család tagjai is így kerestek rá; addiktológia budapest címszóra, melyre ez a remek intézményt dobta fel a kereső. És milyen szerencséje lett a családnak, hogy remek szakemberek kezelik majd a nagymamát, hiszen egy jó addiktológus és különböző mentálhigiénés szakemberek együttesen tesznek a központban azért, hogy az alkoholbetegek felgyógyuljanak a szenvedélyükből. Rögvest fel is vették az intézménnyel a kapcsolatot, és időpontot egyeztettek egy konzultációt illetően, melyen a család tagjai is részt vesznek, ennél a remek intézménynél még ilyenre is van lehetőség, ez nagyon megnyerő volt a család számára, és minden bizodalmukat az intézmény felé fordítják, sokat várnak tőle, hogy segíteni tudnak a nagymamán, hiszen a család számára az a legfontosabb, hogy ő meggyógyuljon és még sokáig együtt tudják tölteni a szabadidejüket, de immár józanon.