Mit teszel, ha fogyóban a canon tintapatron a hotelben?

A címet látva biztosan az az első kérdés, ami felmerül benned, hogy miért is kell canon tintapatron egy hotelbe, hogy mit akarunk ennyire kinyomtatni?

canon tintapatron
canon tintapatron

Nos, a mi hotelünkben egy kicsit máshogyan működik a fizetés és a számlázás, mint mondjuk amikor egy élelmiszer boltban fizetsz. A számlát ugyanis a gépen készítjük el, oda visszük be az adatokat. Itt vagy készpénzzel, vagy valamilyen kártyával fizetik ki a vendégek a szállást, a számlát pedig vagy elektronikusan, e-mailben küldjük, vagy kinyomtatjuk.

Azt gondolom senkinek sem kell elmondanom, hogyha egy ellenőrzés során nem adunk számlát, akkor elég súlyos büntetéseket szabhat ki a hotelre az adóhatóság.

Ezért fontos, nélkülözhetetlen eleme a nyomtató a hotelnek, és ezért estem egy kicsit pánikba, mikor kiírta, hogy fogyóban van a patron és az irodaszerek között már nem volt egy darab canon tintapatron sem.

Normális esetben a patroncsere nem az én, hanem a karbantartók feladata lenne, de ők szabadságra mentek, és a cég, akiktől vannak, egy másik karbantartót küldene vész esetén, arra pedig nem volt időnk.

Azonnal böngésztem az internetet, megnéztem, hány foglalásunk van, hogy nagyjából hány számlát kell még nyomtatni. Szerencsére nem azt jelezte a gép, hogy teljesen üres a patron, csak elkezdett fogyni.

Ez egy kicsit megnyugtatott, de tudtam, hogy cselekednem kell. Elkezdtem rendelős oldalakat nézni, hiszen az otthoni nyomtatómmal már futottam néhány kört a közeli boltokban, és mindenhol csak berendeltek volna nekem patront. Az is canon, ezzel a modellel már nem játszottam el ugyanezt, célzottan rendelni szerettem volna, lehetőleg minél hamarabbi kiszállítással.

Rá is akadtam a megmentőmre, a nyomtatoalkatresz.hu oldalon volt rktáron a patronból, ami a nyomtatónkhoz kell.

Egyébként kicsit kalandos volt, ahogy igyekeztem kiválasztani, hogy melyik patron lenne a legmegfelelőbb, össze-vissza kerestem ugyanis, hogy milyen típusú a nyomtatónk, nagy nehezen megtaláltam, egyeztettem az oldalon szereplővel, és reménykedtem, hogy tényleg jót rendeltem.

Volt raktáron a patron, délig leadtam a rendelést, ami azt jelentette, hogy másnap meg kell érkeznie a terméknek. Nem nagyon bíztam ebben, de kellemes meglepetést okoztak, másnap meg is kaptam a patront, ezzel megmenekült a szálloda is az esetleges büntetéstől.

Amint hazaértem, megnéztem, hogy milyen nyomtatóm is van pontosan, és kiderült, hogy ehhez a modellhez is árulnak patront. Jelenleg tele van az előző, amit nagyon nehezen szereztem be, de azért elmentettem az oldal címét, hogyha újra szükségem lesz patronra, akkor tudjam, hogy honnan kell rendelni, mert biztosan lehet kapni.

Legutóbb, mikor a nyomtatómba patront vettem, 6 üzletet jártam végig, és ezekből csak egyben mondtákl azt, hogy rendelnek nekem és akkor lesz.

Nem tudom, hogy csak én vagyok szerencsétlen, vagy ennyire ritka a nyomtatóm? Most szerencsésnek éreztem magamat, mert megoldottam a felmerülő problémát, olcsón sikerült jó patront vennem, nem szúrtam el, még a típust s eltaláltam, ezért büszke is vagyok magamra.

Legközelebb pedig ha a saját nyomtatómhoz kell canon tintapatron, nem fogok megint felesleges köröket futni, inkább rendelek majd a nyomtatoalkatresz.hu oldalról, innen úgyis gyorsan megjönnek a rendelések, nem kell sokat várni és az oldalon is egyszerűen lehet tájékozódni.