Hosszú távú védelem utazás közben is

A férjem és én régóta tervezzük, hogy felrázzuk valamivel az életünket. Beleuntunk a szürke hétköznapokba. Már évek óta ugyanazt a körforgást éljük át minden egyes nap.

Először az jutott eszünkbe, hogy nyaralunk. Na, de mitől rázná fel az életünket az, hogy elmegyünk, bejelentkezünk egy belföldi vagy akár külföldi hotelbe, és nyaralunk, bármit is jelentsen ez?

Nem, ez nem volt elég.

Valami nagyszabásúbb kellett. Már tinédzser korunk óta motoszkált a fejünkben egy európai út, ámbár eddig nem volt bátorságunk belevágni. Most, hogy szerettük volna változtatni az életünkön, itt volt az ideje elindulni.

Hetekig terveztük az előttünk álló hónapokat, éveket. Abban sem voltunk biztosak, hogy egyáltalán visszatérünk-e. De nem akartunk előre szaladni, csak az előttünk álló nagyjából két évet terveztük meg. Európai körút. Oké. Mivel menjünk? Nyilván autóval szerettünk volna útnak indulni, erre a célra viszont nem szerettünk volna még egy járművet beszerezni, így a családi terepjárónk maradt a célra. Ennek a férjem nem annyira örült, féltette az autót, amit annyira szeretett. De tudta azt is jól, hogy bírni fogja, sőt, jól járunk, ha azzal megyünk.

Ennek örömére az első dolga az az volt, hogy felnézett arra a honlapra, ahol mindenféle autóápolókat, olajokat szokott rendelni. Itt mutatta nekem a kerámia bevonatot, ami meg fogja védeni az egyébként mindkettőnk által szeretett autót hónapokon keresztül. Nemcsak egy terméket, hanem egy egész szettet nézett ki. Azt mondta, ha ezzel lekezeli az autónk felületét, nem lesz semmi baja.

Kicsit elhűltem a termék árát látva, de Dávid elmagyarázta, hogy ez sokkal jobban megéri, mintha nem használnánk a bevonatot, és utólag szeretnénk lekezelni az esetleges károkat.

Azt mondta, ha használjuk ezt a kerámia bevonatot, akár három évig is utazgathatunk a kis Suzyval (így hívjuk az autónkat), mert megvédi a felületét mindentől, ami az út során érheti. A napsütöttebb országok UV-sugaraitól, az út porától, kőfelverődéstől, mindenféle időjárási és környezeti hatástól.

Dávid meggyőzött, le is ugrott az olajwebshop óbudai üzletébe, és megvette a szettet. A belinkelt oldalon látható egy videó a kerámia bevonat alkalmazásáról, ezt is megnézte, és még emellé utána is olvasott, majd lekezelte Suzy felületét.

Egyre izgatottabbak lettünk – tényleg belevágunk! Úgy voltunk vele, hogy az alapokat megtervezzük, de ettől bármikor eltérhetünk. Listát írtunk azokról a dolgokról, amiket szeretnénk csinálni az út során, az egyik pontja ennek a listának az volt, hogy minél különlegesebb hoteleket, szállókat szeretnénk látni. Ilyen Franciaországban a buborékszálló, vagy máshol a fára épített lengőszállók. Emellett tervben volt, hogy nagyon sok helyre bekéredzkedünk, sok-sok új élményért és emberi történetért.

Az utunk negyedik hónapján vagyunk. El sem tudom mondani, hány élménnyel lettünk gazdagabbak!

A listán szereplő dolgokat szép sorjában megéljük. Nagyon sok furcsa (néha elég ijesztő) szálláson voltunk, minden hotelben, ami kicsit eltér a szokásostól, szerettünk volna eltölteni egy kis időt és ez eddig úgy-ahogy meg is valósult.

Suzy is jól van. A kerámia bevonat, amivel Dávid megvédte a borítását, nagyon jól helytáll, pedig van már jó néhány kilométer mögöttünk. Suzy pedig szinte ugyanúgy néz ki, mint amikor elindultunk otthonról. Nem gondoltam, hogy ilyen jól meg lehet védeni egy autó külfelütetét! És még bírja minimum két és fél évig, úgyhogy megyünk tovább az utunkon!

kerámia bevonat