Első tapasztalataim egy hotelben

Nem, most éppen nem szállóvendégként osztok meg ilyen tapasztalatokat, hanem arról beszélek, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezetnek köszönhetően már diákként munkát tudtam találni egy ilyen nívós szálláshelyen.

Ha meg szeretnétek nézni, hol kaptam ilyen fantasztikus lehetőséget, íme a link: TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka.

Ez az oldal tehát egy iskolaszövetségé, és arra van optimalizálva, mint láthatjátok, hogy gyorsan, mindenféle érdeklődéssel és motivációval találjunk valami diákmelót. (Már amennyiben igazoltan hallgatói vagy egyéb tanulói státuszunk van, de akkor belépést nyerünk azonnal a paradicsomba) Rengeteg leírást és tájékoztatót is láthattok a felső menük között navigálva, és bizony a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka témakörén belül nem bíz semmit a véletlenre.

Igaz, hogy célirányosan nagyon gyorsan is lehet keresgélni náluk (rögvest láthatjátok a szűrésere alkalmas keresési szisztémát a linken), de az oldaluk a maximális alapossággal eljáróknak is kedvez, nagyban. Kapunk még tippeket, általános ötleteket is, hogy miként menjünk interjúra, szóval van itt minden, korai munkakereséshez. Az ügyintézés, bürokrácia menetét részletesen is leírják, de a lényeg tényleg inkább az, hogy könnyen kerüljön elénk valamilyen álláslehetőség, amire jelentkeznénk.

Ez meg is valósul. Ha valamilyen sima fizikai melót keresnénk, mert gyorsan kell a fizetéskiegészítés, az sem akadály. Ha valamilyen szakon tanulva szakmai tapasztalatot gyűjtenénk, akkor is könnyen választhatunk a különböző szakirányok közül. Ha szakmai gyakorlat kéne, természetesen ez is egy jó lehetőség, arra is!

Kiváló, hogy valakik, a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka világán belül kitalálták, hogyan hozzanak össze főként egyetemistákat komoly cégekkel. Az adókedvezmények miatt a cégeknek ez szintén jó lehetőség ugyanis. A diákok, hallgatók hamar lelhetnek komoly opciókra, hogy kipróbálják magukat a valóság talaján, és itt megalapozhatjuk, hogy legyen egy olyan céggel hamar kapcsolatunk, ahol talán el is kezdhetünk már dolgozni, a diploma megszerzése után.

Természetesen akkor, ha kitartóan és jól teljesítünk, de tényleg nem csak ez a motiváció jöhet szóba. Vannak nyári melók, mert egyetem mellett az a nyári pár hónap az, amikor van mód a pénzszerzésre. Gondolnánk, hogy a mérnöki szakmák hallgatói ebben is előnyben vannak, sok is az olyan cég a listán, akik valamilyen ipari szektorban tevékenykednek, de látjátok, én például hotelben próbálhattam ki magam, turizmus-szakosként. Van itt aztán minden, nagyszerű ez az iskolaszövetkezet. Bármit is keresnétek, nézzetek szét náluk!

Komoly költségeink nem lesznek a tagdíj okán, a gyorsaságra és az online ügyintézések modernségére nem lehet panasz, és a Topisok nagyon-nagyon segítőkészek mindenben. Nem csak egy jó lehetőségre, hanem az életre készítenek fel! De a lényeg, hogy a saját kezünkbe vehetjük végső soron a dolgokat. Mert bárki bármit is mond, ez a legtöbb, amit kaphatunk az élettől: lehetőségeket, amikkel élni tudunk!