Egy nyaraláson foglaltunk időpontot a fogorvoshoz

Évente legalább egyszer elutazunk a barátaimmal közösen. Ezt általában nyáron szoktuk megejteni. Mivel évközben amúgy mindenki nagyon elfoglalt, ritkán találkozunk, ezért ezek az alkalmak nagyon fontosak nekünk, hogy kicsit együtt lehessünk. Mindig más szempont alapján választunk helyszínt, van, hogy külföldre, de van, hogy belföldre esik a választásunk. De a legutóbb akkora dilemmába kerültünk, hogy a szerencsére bíztuk a dolgot, és azt hiszem, ez most már mindig így lesz. Mindenki felírt egy kis cetlire egy-egy város nevet, és egy kalapból húztunk. Az utoljára kihúzott cetlin szereplő város lett az úti célunk. Persze, ehhez azért valami szabály is kell a jövőre nézve, ezért úgy döntöttünk, hogy akinek a cetlijét kihúztuk, az jövőre nem írhat papírt. Így előbb-utóbb mindenki sorra fog kerülni.

A legutóbbi alkalommal nagyon elégedettek voltunk magunkkal. Ciprusra mentünk, és egy fantasztikus szállodában laktunk majdnem két héten keresztül. Már maga az épület is szuper jól nézett ki, és hát a szobák is elképesztőek voltak. Nagyon modern volt a berendezés, ugyanakkor otthonos is, amit szerintem nem túl könnyű összehangolni.

Végig nagyon jól éreztük magunkat egyébként. De, amikor már a hazautazás előtt voltunk pár nappal, Zsófi, észrevette, hogy vérzik az ínye. Mondta, hogy már korábban is érzett néha furcsa ízt a szájában, de azt hitte, hogy az ételtől vagy elharapta a nyelvét, vagy ilyesmi.

Persze mondanom sem kell, hogy egyből teljesen bepánikolt, mert neki a legnagyobb félelme, hogy kiesnek a fogai. És ugyebár tudjuk, hogy a fogínyvérzés a fogágybetegség jele is lehet, ami pedig az fogak elvesztéséhez vezet.

Próbáltuk megnyugtatni, mert tényleg komolyan pánikba esett, hogy lehet csak túl erősen mosta a fogát, vagy le kell szedni a fogkövét, mert az is okozhatja. Nem, ő már egyből látta magát kihullott fogakkal.

Úgyhogy gyorsan megkerestem neki annak a magánfogászati rendelőnek a honlapját, amit már én is kinéztem magamnak, hogy ha gondom lenne, akkor odamennék. Ez egy Budán, a II. kerületi Kacsa utcában lévő kedves kis rendelő, amire azért esett a választásom, mert nagyon szimpatikus lett, persze a honlapja miatt. Nagyon sokféle és tartalmas bejegyzést lehet olvasni, különféle témákban. De amitől még inkább szimpatikus lett az az, hogy minden bejegyzés teljesen jól érthető, nincs tele szakszavakkal, meg latin szavakkal.

Megmutattam Zsófinak is, de ő még mindig a tükör előtt állt és vizsgálgatta az ínyét és kereste a fogínyvérzés kiindulópontját. Úgyhogy megnéztem helyette is a parodontológia árakat. A fogkőleszedés 12.000 forintba kerül, de súlyosságtól függően ez több lehet. Szükség lehet például az íny alatti terület, tisztítására, főleg, ha úgynevezett „tasakok” alakultak ki, mert ott tanyáznak a mindenféle baktériumok. Ennek ára foganként 6.000 forint, de nem gondoltam, hogy Zsófi esetében erre szükség lenne egyébként.

Próbáltam kicsit lelket önteni belé, hogy a fogkő leszedésnek a része a polírozás is, amitől még fehérebbek lesznek a fogai és csillogó mosolya lesz. De mindhiába. Semmi nem hatott rá.

Mivel a honlapon van lehetőség online időpontot foglalni, így ezt azonnal meg is tettem. Kénytelen voltam önállósítani magam, mert Zsófi magától nem tette volna meg. De még így is meg kellett nyugtatnom, hogy ha akarja, akkor elkísérem, és biztosítottam arról is, hogy akkor is meg lesz minden foga, ha eljöttünk a rendelőből.