A kuplung javítás nem is olyan egyszerű feladat

kuplung javítás

Totál elfogott a pánik, amikor a hétvégi kiruccanás alkalmával egy furcsa zaj szűrődött ki az autómból. Éreztem, hogy valami nem stimmel a kuplunggal, de nem igazán értek hozzá.

Miután felocsúdtam a pánikból, gyorsan kerestem a környéken egy autószervizt, így találtam meg a Méta Autószerviz oldalát, ahol a kuplung javításról találtam egy cikket. Itt a kuplungcsere mellett említették meg magát a kuplung javítást, ahol kiemelték azt, hogy sajnos a kuplung javítás nem olyan egyszerű, és sok esetben erre nincs is lehetőség, így az is lehetséges, hogy végül cserére kerül sor, de egyébként ők vállalják egyedi kuplungtárcsáknak is a javítását, ami nagyon kevés helyen érhető el.

Valamint azt is megtudtam, hogy ilyen egyedi kuplungtárcsákat általában külföldön szoktak csinálni, szóval nagyon jó, hogy itt helyben Magyarországon is elérhető ezeknek a javítása.

Persze én még nem tudtam, hogy miről van szó, szóval az egészből az lett, hogy foglaltam időpontot az időpontfoglalás menüpontra kattintva, ami egy online felületre dobott, ahol egyszerűen ki tudtam választani a szolgáltatást, valamint a következő szabadidőpont is fel volt tüntetve. Viszonylag rövid időn belül sikerült elvinnem az autót hozzájuk, nagy mázlim volt, mert végül kiderült, hogy javítható, így rövid időn belül meg is oldódott a problémám, és nem volt szükség teljes kuplung cserére.

Helyszínen is említették, hogy ez viszonylag ritka, így tényleg úgy gondolom, hogy nagyon nagy mázlim volt. Egyébként mindenről részletesen tájékoztattak, elmondták, hogy mi fog történni, milyen összegre lehet számítani, és hogy mikor fogom visszakapni az autómat. Örülök, hogy ilyen gyorsan tudtak nekem segíteni.