A gyökértelenségből a biztonságba: lakásbiztosítást kötöttem

Hosszú ideig egy utazási irodánál dolgoztam igen sikeres idegenvezetőként. A sikerem titka egyrészt abban rejlett, hogy imádtam csinálni, és ez a szenvedély borzasztóan érződött a munkámon is, másrészt meg azért, mert én voltam a legterhelhetőbb, gyakorlatilag minden munkát elvállaltam, ami belefért az időmbe. Nyilván ehhez hozzájött az, hogy a húszas éveimet töltöttem ezzel, és nem volt családom, amelyről gondoskodnom kellett volna, így teljesen szabad voltam, úgy osztottam be az időmet ahogy akartam, és mivel imádtam csinálni, gyakran az úgynevezett szabadidőmben is idegenvezetéssel foglalkoztam.

Sokan kerestek engem az irodán kívülről is, és nagyon jól kerestem akkoriban. Ehhez hozzátartozik, hogy kis túlzással ezeket az éveket szinte végig különböző hotelszobákban töltöttem, amivel nagyon sokáig nem is volt problémám, nagyon szerettem kipróbálni ezeket a szállodákat, rengetegszer volt alkalmam luxushotelekben is megszállni a munkám révén, és azért volt szerencsém néhány nem mindennapi tapasztalatot begyűjteni a hoteleket illetően.

Pár évvel ezelőtt kezdett kialakulni bennem, hogy szeretnék inkább gyökeret verni, és nem állandóan mozgásban lenni, hiszen egy idő után ezt is meg lehet unni, meg aztán elkezdtem családalapításon is gondolkodni. Ez azóta realitássá vált, hiszen fél évvel ezelőtt született meg a kisfiam, és nagyon boldog vagyok, hogy ez megadatott nekem az életben.

Persze, most már sokkal nagyobb igény van bennem a biztonságra is, és főleg a gyerekem miatt. Egy nagyobb lakásban élünk, amelyet nagyrészt az idegenvezetői éveim alatt félretett pénzemből sikerült megvásárolnunk, így ez igazán nagy büszkeség, ugyanakkor vigyázok is rá, hogy lehetőleg ne essen semmi baja, vagy ha mégis, akkor be legyünk biztosítva az esetleges károkat iletően.

Ennek okán kötöttünk lakásbiztosítást, amelyek közül a legolcsóbbat a Pannonsafe-en keresztül sikerült megkötnünk. Határozott véleményem, hogy a Pannonsafe képes elintézni bárki számára a legolcsóbb lakásbiztosítást, mert egy olyan rendkívül kiterjedt partnerhálózattal rendelkeznek, amelynek köszönhetően nemcsak a legmegbízhatóbb, de a legolcsóbb ajánlatot is képesek számunkra közvetíteni. Ráadásul igen jelentős, 17 éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött semmiképp sem kell attól tartanunk, hogy hozzá nem értő kezekbe adjuk a pénzügyeink menedzselését.

Mivel szinte az összes biztosítóval kapcsolatban állnak az országban, rengeteg kiegészítő biztosítás közül választhatunk, ha éppen erre van szükségünk. Ajánlataik között szerepel gépjármű assistance, kisállat és háziállat biztosítás, kiterjesztett garancia, vállalkozási biztosítás, tűz nélküli füst és koromszennyezési károk esetén való megtérítés. Ugyanígy megemlíthetjük a vandalizmus által keletkezett és a Graffiti nyomán létrejött károk megtérítését. Akkor is számíthatunk rájuk, ha a keletkezett kár olyan esetkez kapcsolódik, mint a kívülről történt beázás, nyitva felejtett nyílászárón befolyt, vagy esetleg csőtörés következtében elfolyt víz. Ezen felül a lakásbiztosítás kiterjedhet a kerti bútorokra, de még a napkollektorra, napelemre vagy a besurranással illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopásra is.

Nekem nagy előnyt jelentett az is, hogy van lehetőség náluk online biztosítást kötni, amelyhez egy online kalkulátor van segítségünkre a honlapon, amelynek különösen akkor van nagy előnye, ha biztosítót szeretnénk váltani, mert az online kalkulátoron keresztül kötött lakásbiztosítás esetén a már meglévő biztosítás felmondását elintézik helyettünk. Ehhez persze, legalább 30 nappal a biztosítási évfordulót megelőzően be kell jelentenünk felmondási igényünket.

Bár sok biztosítással foglalkozó cég állítja magáról, hogy náluk található a legolcsóbb lakásbiztosítás az országban, az általam látott számos cég ajánlatainak egyike sem ér fel a Pannonsafe ajánlataival. Kényelmes, bármikor elérhető és széleskörű szolgáltatásokkal rendelkezik. Pont olyan, mint egy jó hotel.